huen

Friss hírek

Dr. Molnár Mónika bemutatta kutatásainkat a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara (VBK) 145. évfordulójának rendezvényén

Posted at 2018-06-11 » By : » Categories : Friss hírek » Dr. Molnár Mónika bemutatta kutatásainkat a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara (VBK) 145. évfordulójának rendezvényén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudományos szimpóziummal ünnepelte alapításának 145. évfordulóját a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara (VBK).

A szimpózium kezdetén Levendovszky János tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte a közönséget és méltatta a Kar teljesítményét.

Nagy József, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar dékánja volt az esemény levezető elnöke.

Kiemelt előadást tartott Novák Béla, aki az Oxfordi Egyetem Biokémiai Tanszékének egyetemi tanára, és aki csaknem harminc évig dolgozott a BME Mezőgazdasági Kémiai Technológia Tanszéken, majd Edinburghba, később pedig Oxfordba került, ahol jelenleg is nemzetközi kutatócsoportot vezet.

A kiemelt előadások sorozata folytatódott a következő előadók prezentációjával: Kállay Mihály, a Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék vezetője, Mika László, a Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék vezetője, Szarka András egyetemi tanár, a VBK gazdasági dékánhelyettese, Hegedűs László a Szerves Kémia és Technológia Tanszék docense, valamint Gyurcsányi E. Róbert, a Szervetlen Analitikai Kémiai Tanszék docense.

A tudományos szimpózium fiatal szakemberei között bemutatkozott csoportunk (Környezeti Mikrobiológia és Biotechnológia csoport) vezetője, Molnár Mónika adjunktus, aki beszélt a csoportunkban folytatott munka kezdeteiről és  jelenlegi kutatási irányvonalairól, eredményeiről a talajremediációtól a bakteriális kommunikációig.

A rendezvény további részletei megtekinthetők a BME VBK weboldalán.