huen

Friss hírek

Részt vettünk a 19. Nemzetközi Ökotoxikológiai Szimpóziumon (ISTA19)

Posted at 2019-10-08 » By : » Categories : Friss hírek » Részt vettünk a 19. Nemzetközi Ökotoxikológiai Szimpóziumon (ISTA19) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csoportunk képviseltette magát a Görögországban, Thessaloniki-ben lezajlott 19. Nemzetközi Ökotoxikológiai Szimpóziumon (http://ista19.civil.auth.gr/), melyet a helyi Aristotle Egyetem, Építőmérnöki Karának Hidraulika és Környezetmérnöki csoportja szervezett az Ökotoxikológia és Környezetbiztonsági Egyesület (SECOTOX) közreműködésével.

A kétévente szervezett ISTA konferencia-sorozat 1983 óta biztosít együttműködési lehetőséget kutatók, menedzserek és törvényhozók számára a környezettudományok, a biztonság és egészségügy minden területén. Az ISTA lehetőséget nyújt a résztvevők számára az ökotoxikológia és kockázatfelmérés témakörben megjelent újdonságok, módszerek megtárgyalására, valamint az alapot képező és innovatív elvek megismerésére.

A z ISTA 19 programja letölthető a rendezvény weboldaláról:  http://ista19.civil.auth.gr/deadlines-2/

Tolner Mária képviselte csoportunkat a szimpóziumon, ahol a talaj mikrobiológia és ökotoxikológia témakörben posztert mutatott be, az alábbi címmel, a bioszén savanyú homoktalajra és televényféregre (Enchytraeus albidus), mint talajlakó organizmusra gyakorolt rövid-távú hatásáról:

Farkas, É., Kerekes, I., Tolner M., Szabó, Á., Vaszita, E. and Molnár, M. (2019) Biochar mediated short-term effects on acidic sandy soil and influence on soil living animal Enchytraeus albidus preference behavioral test as a screening tool to assess soil habitat function, Abstracts, ISTA 19, p. 39

A poszter előadás összefoglalója letölthető az ISTA 19 weboldalról: (http://ista19.civil.auth.gr/wp-content/uploads/2019/08/Abstracts_ISTA-2019.pdf page 39)