huen

Friss hírek

Részt vettünk a Fiatal Biotechnológusok IV. Országos Konferenciáján (FIBOK 2020) 2020. november 19-én

Posted at 2020-11-23 » By : » Categories : Friss hírek » Részt vettünk a Fiatal Biotechnológusok IV. Országos Konferenciáján (FIBOK 2020) 2020. november 19-én bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2020. novemberben, négy alkalommal, a Debreceni Egyetem rendezésében, online tartották meg a Fiatal Biotechnológusok IV. Országos Konferenciáját (FIBOK 2020), az MTA Agrártudományok Osztálya Mezőgazdasági Biotechnológiai Tudományos Bizottság, társszervezésben, az MTA Biológiai Tudományok Osztálya Mikrobiológiai Osztályközi Tudományos Bizottságával, az MTA Biológiai Osztály; Molekuláris Biológiai, Genetikai és Sejtbiológiai Tudományos Bizottságával, az MTA Kémiai Tudományok Osztálya Élelmiszer-tudományi Tudományos Bizottságával és az Innovatív Mezőgazdasági Biotechnológiáért Egyesülettel.

A konferencia lehetőséget biztosított a biotechnológia bármely tudományterületén (állati, növényi, mikrobiális, élelmiszer- és gyógyszer-biotechnológia, bioinformatika stb.) dolgozó kutatók és kutatójelöltek bemutatkozására.

A konferencia célja, hogy fórumot biztosítson a magyarországi biotechnológiai kutatást végző fiataloknak (elsősorban PhD hallgatóknak és ifjú kutatóknak) kutatási eredményeik előadás vagy poszter előadás formájában való bemutatására, valamint elősegítse a kapcsolatok, együttműködések kiépítését, fejlesztését.

Az angol nyelvű összefoglalók ISBN-számmal rendelkező konferencia-kiadványban jelentek meg.

Csoportunkat két PhD hallgató képviselte a konferencia november 19. napján, a mikrobiológia és biomassza biotechnológia témakörben.

Berkl Zsófia előadást tartott a bakteriális kommunikáció gátlásáról ciklodextrinekkel, az Aliivibrio fischeri modellrendszerben. Az előadás összefoglalója megtekinthető az elektronikus konferencia kiadvány 63. oldalán.

Németh Imre poszter előadást tartott a cinkoxid és a titándioxid nano-részecskék biofilm képzésre gyakorolt hatásáról a Pseudomonas aeruginosa és a Serratia marcescens modellrendszerekben. Az összefoglaló megtalálható az elektronikus konferencia kiadvány 81. oldalán.