huen

Friss hírek

Berkl Zsófia, csoportunk PhD hallgatója, harmadik díjat nyert a Zechmeister László előadói versenyen

Posted at 2022-12-26 » By : » Categories : Friss hírek » Berkl Zsófia, csoportunk PhD hallgatója, harmadik díjat nyert a Zechmeister László előadói versenyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Berkl Zsófia, csoportunk PhD hallgatója (témavezető: Dr. Molnár Mónika), harmadik díjat nyert, az idén első alkalommal a MTA Kémiai-Biológiai Munkabizottság rendezésében szervezett Zechmeister László előadói versenyen, 2022. november 18-án, ahol a kutatásaikat a kémia és a biológia határterületén végző doktorandusz és doktorjelölt hallgatók mutathatták be eredményeiket.

A felhívásra 34 érvényes pályamű érkezett, 11 hazai és egy francia intézményből.

A Richter Gedeon NyRt. és a Magyar Kémikusok Egyesületének támogatásával megvalósult eseményen az előadók kiváló előadásokat tartottak és a prezentációkat követő vitában is nagyszerűen megállták a helyüket.

Berkl Zsófia előadása az alkil-tioéter ciklodextrin származékok bakteriális kommunikációra gyakorolt hatásának vizsgálatáról szólt az Aliivibrio fischeri modellrendszerben.

Zsófi teljesítménye a versenyen azért is rendkívül kiemelkedő, mert  sok-sok jelentkező és valóban remek előadások és szoros mezőnyben érte el ezt a kitűnő eredményt, ugyanakkor az előadása lehengerlő volt, a kérdésekre adott válaszaival szintén remekelt.

Sok szeretettel gratulálunk Zsófinak!