huen

Friss hírek

Sikeres látogatás Rennes-i Nemzeti Kémiai Főiskolán

Posted at 2017-10-21 » By : » Categories : Friss hírek » Sikeres látogatás Rennes-i Nemzeti Kémiai Főiskolán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kutatócsoportunk és a Rennes-i Nemzeti Kémiai Főiskola (École Nationale Supérieure de Chimie de Rennes) egyik kutatócsoportja Dr. Lidia Favier vezetésével a 2017-2018-as évben Magyar-Francia Kétoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködésben vesz részt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. A kutatás témája “Innovatív technológia kifejlesztése és alkalmazása szerves mikro-szennyezőanyagok eltávolítására”.

2017. október 15-20. között Dr. Molnár Mónika, Dr. Feigl Viktória és Dr. Fekete-Kertész Ildikó látogatáson vettek részt a francia kutatócsoportnál. Itt megismertük a L’Equipe Chimie et Ingénierie des Procédés kutatócsoport laboratóriumait és az ott folyó munkát, kiemelten a mikro-szennyezőanyagok analitikai vizsgálati módszereit és a velük szennyezett környezeti elemek kezelésének lehetőségeit.

A továbbiakban ERASMUS+ program keretében tervezzük magyar és francia hallgatók cseréjét, valamint a közös kutatási eredmények publikálását.