huen

Friss hírek

NSFC (Kína) és EC workshop biotechnológia témakörben

Posted at 2017-11-08 » By : » Categories : Friss hírek » NSFC (Kína) és EC workshop biotechnológia témakörben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pekingben, Kínában került megrendezésre az Európai Unió (EC) és a Kínai Nemzeti Természeti Tudományos Alapítvány (National Natural Science Foundation of China, NSFC) közötti workshopra 2017. október 25-27 között. A munkaértekezlet témája az EC és az NSFC által közösen kiírt, EU-Kína együttműködésen alapuló pályázatok voltak biotechnológia témakörben. A workshopon Dr. Feigl Viktória vett részt Magyarország képviseletében az EC szakértőjeként.

A megbeszélés két fő témaköre a H2020 pályázatok keretében a “CE-BIOTEC-04-2018: New biotechnologies for environmental remediation (RIA)” és a “CE-BIOTEC-05-2019: Microorganism communities for plastics bio-degradation (RIA)” kiírások voltak. Az “Új biotechnológiák a környezeti remediációban” témakörre 2018. április 25-i leadási határidővel lehet pályázni. További információ itt. A második témára 2018. októberében nyílik meg a pályázási lehetőség.

A fotón a workshop résztvevői láthatóak.